Get Adobe Flash player
HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

FALUNAPOK 2017

TOURISM INFO

MEGHÍVÓK, HÍRDETŐK

 KLIKK A KÉPRE...

Útmutató a Székelyek

Nagy Meneteléséhez 

 

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

EMAIL

Facebook Like Box

KATROSA ÜDÜLŐTELEP

Kézdivásárhelyről tizenöt, Kézdiszentlélektől tíz kilométerre fekszik a Katrosa üdülőtelep, mely házszámozás szerint nem Kézdiszentlélekhez, hanem Kézdiszentkereszthez tartozik. 
Innen már csak egy km-re van a történelmi Csík és Háromszék, a mai Hargita és Kovászna megye határáig. Egy régi, félúti fogadó és néhány régi kőházkörnyékére, hisz ennyiből állott még fél évszázaddal ezelőtt Katrosa, hétvégi házak épültek, ahol mára egy kedvelt üdülőhely alakult ki. A lomberdőkkel keretezett, csendes völgy a szelektől is védve van.

A mai szájhagyomány is úgy tartja, hogy a telep legrégibb épülete, az egykori fogadó Bethlen Gábor erdélyi fejedelem vadászháza volt, aki többször is megszállt ezen a helyen. Nem is olyan régen, valamikor a monarchia utolsó éveiben, a mai fogadó homlokzatán még ott volt a fejedelmi címer. 
Katrosát nyugat-keleti irányban szeli át egy kék ponttal jelzett turistaösvény, amely Bálványosfürdőt köti össze a Katrosától keletre emelkedő Gombás-bérccel. A Katrosa-patak völgyében él a vidéken eléggé ritka turbánliliom. 
Kézdivásárhelyről a Kászoni-medencén át egy negyvenegy kilométeres műút vezet Csíkszereda felé, áthaladva a 878 méter magas Nyerges-tetőn és az Alcsíki-medencében találkozik a 12-es számú országúttal. A műút nagyon jó állapotban van, és rendszeres autóbuszjárat köti össze Kézdivásárhelyt Csíkszeredával. A Katrosában mintegy hetven hétvégi ház, a Katrosa nevű fogadó, egy kempingtábor és a háromcsillagos Cupidon Panzió található.

MARCIUS 15 -  CIKKEK

MARCIUS 15 - CIKKEK

News

Tagline

By SZENTLELEK

2017. MÁRCIUS 15. {AG}2017 SZENTLELEK 2017 MARCIUS 15{/AG} 2014. MÁRCIUS 15. {AG}2014MARCIUS15{/AG}  Ó, fényes Március, csak te ne hagyj el…

More...
Powers thousands of sites worldwide

Powers thousands of sites worldwide

From corporate sites to "big league" magazines & portals

By SZENTLELEK

Frontpage Slideshow is used in websites visited by millions of people everyday around the world like Linux.com, BettyConfidential.com, the World…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.