Get Adobe Flash player
HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

FALUNAPOK 2017

TOURISM INFO

MEGHÍVÓK, HÍRDETŐK

 KLIKK A KÉPRE...

Útmutató a Székelyek

Nagy Meneteléséhez 

 

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

EMAIL

Facebook Like Box

 

 A Kézdiszentléleki Polgármesteri Hivatal segítséget kíván nyújtani a község lakóinak a könnyített honosítási eljárás intézésében.  Előzetes egyeztetés alapján a kézdivásárhelyi Demokrácia Központ munkatársa helyben összeállítja az igénylők dossziéit, lehetőség van helyben elkészíteni a fotót és a fordítást is.

 A kész aktacsomót a Csíkszeredai Magyar Főkonzulátus munkatársai helyben átveszik. Ugyanakkor lehetőség lesz a külhoni regisztrációra is, azok számára, akik már rendelkeznek Magyar állampolgársággal.

 Akik érdeklődni szeretnének a részletek iránt, megtehetik személyesen a Polgármesteri Hivatalban Csüdör Katalinnál, illetve telefonon a 0730584180-as telefonszámon.

Read more: Honosítási eljárás 

Tatarozzák az óvodát

 Szerzõ: Hírmondó   | 

image
 
Felújítják a kézdiszentléleki községközpontban levő napközi otthon épületét (képünkön), ezt teljesen önerőből végzik. A régi épület kívül-belül teljesen megújul: a termekben tégláig leverték a vakolatot, eltüntették az elavult nyílászárókat, és természetesen a tetőzetet is kijavították. Az épületben modern mellékhelyiséget alakítanak ki, és a fűtésrendszert is korszerűsítik. 
Az elképzelés szerint az ingatlant továbbra is gázzal fűtik, de egy modernebb és gazdaságosabb rendszerrel. Ugyanakkor a bútorzatot is kicserélik, így gyakorlatilag egy teljesen megújult oktatási intézménnyel gazdagodik a nagyközség.

Read more: Tatarozzák az óvodát

 

 Nem ismerjük kiadási évét, de bizonyára az egyik legelső képes levelezőlap lehet Kézdiszentlélekről, amelyet ezúttal mutatunk be. Korát a postai bélyegző alapján tettük százévesre, minthogy 1913. november 26-i keltezés szerepel rajta.
Feladója Laub Ede (1889–1942) kézdiszentkereszti neves kőfaragó és restaurátor, címzettje pedig a kézdiszentléleki születésű Borcsa Gergely (1883–1978), csíkszeredai főgimnáziumi tanár.
A képeslap felső felében a templom 1685-ből származó főoltára – a Szentlélek eljövetelét ábrázoló oltárkép­pel – és az egyik mellékoltár látható. A lap alsó felében található a várfal és a bástyák övezte templom képe.

Read more: Százéves képes levelezőlap CIKK

 

Rövid hírek

Folytatják a patakszabályozást
A Kászon-patak szabályozása fontos és nagy beruházás. Ez már egy megkezdett folyamat, és az idén is folytatódik. A vízügy által pályázott, EU-s forrásokból finanszírozott munkálatok tervét sikerült úgy módosítani, hogy az nemcsak biztonságosabbá tenné az árvíz által veszélyeztetett részeket (pl. a Porondot – szerk. megj.), hanem részben új faluképet is kölcsönözne a településnek. Földgát készül, támfalak épülnek, és még parkírozókat is ki tudnak majd alakítani a két híd közötti részen. 

Read more: RÖVID HÍREK